Huwelijksfotograaf

Huwelijksfotograaf

Huwelijksfotograaf

Huwelijksfotograaf | Hallo, ik ben Tom en als huwelijksfotograaf fotografeer ik een beetje op mijn eigen manier, niet zoals de klassieke huwelijksfotografie, eerder een mooie sfeervolle documentaire/reportage van een fijne dag aangevuld met leuke portretten. Ik hou ook van wat ik ‘tussenmomenten’ noem, momenten waarop jullie niet verwachten en niet weten dat ik foto’s aan het nemen ben en die juist die unieke, spontane beelden opleveren.

Ik ga dus zo weinig mogelijk tussenkomen en vraag geen aandacht – het is immers jullie dag – en ga als huwelijksfotograaf de dag fotograferen zoals deze zich afspeelt! Ik ga jullie ook niet vragen om te veel te poseren voor jullie koppelfoto’s, maar ga jullie gewoon jullie zelf laten zijn. Rustig en spontaan.

Het belangrijkste is dat jullie genieten van jullie dag, ik ben er als huwelijksfotograaf om alle grote en kleine momenten vast te leggen zodat jullie bij het zien van de foto’s de sfeer en de emoties terug kunnen herbeleven!

Huwelijksfotografie Huwelijksfotograaf Tom

Huwelijksfotograaf Tom

Mijn werkwijze als huwelijksfotograaf

Om een compleet verhaal van jullie huwelijksdag te kunnen brengen en een goede sfeerimpressie van alles, begin ik gewoonlijk te fotograferen van bij de voorbereiding (bv. make-up) of naar het einde van de voorbereiding (bv. aankleden van de bruid of first look) toe.

Mijn bedoeling is jullie dag vast te leggen vanuit het oogpunt van een daggast of goede kennis. Ik ga dus jullie dag weergeven zoals die zich afspeelt, spontaan en echt. Ik vraag zeker geen aandacht en ga onopvallend en rustig te werk. Dat wil niet zeggen dat ik me volledig afzijdig hou, af en toe kom ik eens tussen, meestal vooral tijdens de voorbereiding of de koppelshoot. Ik ga zoveel mogelijk op in de omgeving en het gezelschap. Tijdens de dag komen mensen me vaak vragen of ik een vriend ben van het koppel en de familie, en dat is één van de mooiste complimenten die ik kan krijgen.

Zie deze koppelshoot zeker niet als een masterclass in poseren, maar juist als een leuk moment tijdens jullie huwelijksdag waarop we spontane foto’s nemen van jullie zoals jullie zijn, en dat in een mooie omgeving. Het is vaak ook het enige rustpunt voor jullie als koppel tijdens de huwelijksdag, dus neem er voldoende tijd voor.

De koppelshoot kan ook verdeeld worden over 2 of 3 kortere shoots tijdens de dag. Dat zorgt voor wat afwisseling, de mogelijkheid verschillende omgevingen te combineren (bv. een park + een modern gebouw) en geeft jullie minder het gevoel van “nu gaan we eens poseren”. Het kan ook leuk zijn om wat persoonlijke elementen in jullie shoot te verwerken. Zijn jullie bijvoorbeeld fan van tennis, dan kunnen we even wat foto’s nemen op de tenniscourt; hebben jullie elkaar leren kennen op school, kunnen we daar naartoe; houden jullie van muziek, kunnen we een instrument meenemen enzovoort…

Het voornaamste is uiteraard dat jullie ontspannen zijn en kunnen genieten tijdens jullie huwelijksdag. Dat levert immers de meest spontane fotomomenten op die jullie weergeven zoals jullie echt zijn!

Meestal blijf ik ook om de events ’s avonds vast te leggen. Tijdens het diner door maak ik een groepsfoto van iedereen aan elke tafel indien jullie dat willen en zodoende hebben jullie een foto van alle aanwezigen. Vaak is er veel te fotograferen en zijn er door jullie familie en vrienden sketches en/of speeches voorzien waarvan het jammer zou zijn dat die niet vastgelegd zouden worden. Uiteraard leg ik ook het aansnijden van de huwelijkstaart en de openingsdans vast. Ook een kleine sfeerimpressie van het dansfeest mag niet ontbreken! Reken daarvoor een klein uurtje na de openingsdans. Als er tijd is en de locatie er zich toe leent, ga ik jullie tussendoor ook eens mee buiten vragen voor een klein nachtportret. De meeste koppels vinden dit rust moment heel fijn.

Enkele weken na het huwelijk krijgen jullie alle foto’s in hoge en lage resolutie. Alle foto’s worden professioneel bewerkt. De bewerking is “licht/klaar” en tijdloos en de kleuren blijven realistisch. Ook maak ik een selectie van de mooiste beelden die samen het verhaal van jullie dag perfect weergeven, ideaal om af te spelen als slideshow en te tonen aan familie en vrienden.

Uiteraard kan ik ook zorgen voor een mooie huwelijksalbum. De albums waarmee ik werk worden met de hand gemaakt en bieden een unieke printkwaliteit. Absoluut de moeite! Aan de hand van een selectie van de mooiste foto’s maak ik een strak, modern ontwerp dat pas na jullie akkoord naar de drukker gaat. Foto’s die in het album krijgen nog een tweede zorgvuldige bewerking voor een optimaal resultaat.

Reserveer jullie huwelijksdatum

Kijk zeker eens naar mijn portfolio en blog om een idee te krijgen van een aantal volledige huwelijksreportages. Ook op mijn instagram pagina kunnen jullie wat recent werk vinden. Als jullie mijn foto’s leuk vinden er een mij graag bij zouden hebben of nog wat vragen, stuur mij zeker een mailtje of klik je op de ‘boeking link‘ .

Ik werk voornamelijk in West-Vlaanderen (Brugge, Knokke, Westkust, Roeselare en omstreken), Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant (Aalst, Ninove, Londerzeel, Asse, Pajottenland, Leuven….), maar jullie kunnen me ook zeker vragen als jullie huwelijk elders doorgaat.

Alvast tot hoors!

Tom
Aalst, Knokke-Heist / Heist-aan-Zee, Leuven
Instagram | Facebook