Abdij van Villers

Posted by Tom Van Langenhove | 24/09/2015
Event

Wandeling Abdij van Villers

Category

Personal, Travel

Toevallig had ik een huwelijksreportage gezien in de Abdij van Villers, en omdat het domein maar op 30 km van Brussel ligt, besloten we er op een mooie nazomerdag eens heen te rijden. Wat een ontdekking, een heel mooi domein!

Geen wonder dat de Abdij van Villers-la-Ville een historische en toeristische topbezienswaardigheid in België. Het was ook heel rustig toen we er waren, dus konden we ook lekker wat foto’s maken. Ik kan me voorstellen dat het hier tijdens het huwelijksseizoen heel wat drukker is. Hierbij wat sfeerbeelden van een leuke wandeling.

De Abdij van Villers werd gesticht in 1146. Haar majestueuze ruïnes vormen een van de meest indrukwekkende getuigen van het leven van de cisterciënzermonniken.

De Abdij is uitzonderlijk Waals erfgoed en staat ervoor bekend een van de meest volledige in Europa te zijn, niet omdat ze zo goed is bewaard gebleven, maar omdat men er de overblijfselen aantreft van alle gebouwen nodig voor het kloosterleven.

Het grote klooster uit de 13e eeuw is het centrum van de Abdij. Rondom bevinden zich gebouwen die waren ingericht voor gebed en bezinning maar ook voor het verrichten van handenarbeid. De Abdij toont meerdere architecturale stijlen die elkaar opvolgende in onze contreien. De Abdij kende een tweede hoogtepunt in de 18e eeuw.  In 1794 werd ze echter geplunderd en twee jaar later trokken de monniken weg.

Meer info op de website van het domein.

Huwelijksfotograaf Abdij van Villers Huwelijksfotograaf Abdij van Villers Huwelijksfotograaf Abdij van Villers villers-6 Huwelijksfotograaf Abdij van Villers villers-8 villers-9 Huwelijksfotograaf Abdij van Villers villers-11 villers-12 villers-13 villers-15 villers-16 villers-17 villers-18 villers-19 villers-20 villers-21 villers-22