Spanje – 2014

Conil de la Frontera
Posted by Tom Van Langenhove | 13/08/2014
Event

Spanje 2014

Category

Personal, Travel

Spanje is zowat onze tweede thuis, en vooral de kust tussen Gibraltar en Cadiz. Deze post is maar een deeltje van onze reis in het voorjaar van 2014. Een klein roadtrip Cadiz – Conil – Calas de Roche – Arcos de la Frontera.

Deel 1: Conil de la Frontera, een van onze geliefde plaatsjes langs de kust. Het was niet de eerste keer dat we verbleven in het Hipotel Gran Conil. Zalig, vooral een beetje buiten het seizoen. Dan is het er rustig en toch warm. Het hotel heeft een heel leuk zwembad waar ik wel de ganse dag zou kunnen lezen om dan af te sluiten in een chiringuito en met een coktail naar de zonsondergang te kijken en dan verder langs het strand naar het dorpje te wandelen om in een van de vele restaurantjes lekker te eten. Sounds good, doesn’t it!

Conil de la Frontera, of kortweg Conil, is een prachtig wit stadje van rond de 20.000 inwoners, gelegen aan een zeer breed en lang zandstrand van de Costa de la Luz (de kust van het licht) zo’n 40 km ten zuiden van de stad Cadiz.

Conil de la Frontera kijkt uit over de Atlantische Oceaan vanaf een, naar Spaanse begrippen, vlak plateau op een hoogte van 41 m. boven de zeespiegel. Het dorp ligt aan de pitoresque weg tussen Chiclana de la Frontera en Vejer de la Frontera, die op zichzelf al de moeite waard is.

Net als de meeste dorpen aan de Costa de la Luz, heeft Conil een lange historische achtergrond en heeft in de loop van de tijd Feniciërs, Visigoten, Byzantijnen, Kelten, Moren en Christenen gehuisvest.

Nu is het een typisch andalusisch dorp waar de arabische invloed onder andere terug te vinden is in de smalle straatjes, de witte, lage huizen, de binnenplaatsjes en de pleintjes. Tot slechts enkele decennia geleden waren de inwoners enkel gericht op visserij en akkerbouw, maar is tegenwoordig één van de grootste touristische (en helaas speculatieve) trekpleisters van de provincie Cadiz.

conil-2conil-3conil-5conil-6conil-8conil-9conil-10conil-11conil-12conil-15conil-18conil-19conil-21conil-22conil-23conil-24conil-31conil-32