VEELGESTELDE VRAGEN

Een boeking verloopt heel eenvoudig.

Als jullie er na het zien van mijn website en portfolio van overtuigd zijn dat ik de juiste fotograaf ben om jullie huwelijksdag vast te leggen en jullie hebben ook eens gekeken welk pakket jullie wensen op, kunnen jullie via de boekingspagina checken of jullie datum nog vrij is of een virtuele kennismaking plannen om jullie vragen te overlopen.

Zij jullie al overtuigd, kunnen jullie ook direct boeken – wat jullie trouwens een mooie korting oplevert! (voor de snelle beslisser dus!). Ik neem daarna contact met jullie op en we maken een afspraak voor een planningsgesprek bij mij thuis of via videochat in de nabije toekomst of in aanloop naar jullie huwelijk. We kunnen elkaar leren kennen, vragen beantwoorden en samen jullie huwelijksdag verder tunen.

Afhankelijk van de duur van de reportage krijgen jullie ergens tussen de 500 en 1000 foto’s, eigenlijk alle gelukte foto’s. Best (heel) veel dus. Ik maak ook altijd een selectie van de mooiste beelden, waarvan ik vind dat ze jullie verhaal perfect weergeven en die jullie als een slideshow gemakkeljk kunnen afspelen. Ideaal om te tonen aan familie en vrienden of als initiële selectie voor jullie huwelijksalbum.

Normaal gezien zullen jullie de foto’s binnen de 3 tot 4 weken na jullie huwelijksdag ontvangen. Ik vind het belangrijk dat jullie de foto’s zo snel mogelijk krijgen om te kunnen nagenieten.

Ik leg me niet in het bijzonder toe op destination weddings, maar shoot gerust! Ik heb vooral een voorliefde voor Spanje en droom ervan om ooit eens een huwelijk tussen de olijfgaarden of op het strand aan de Costa de la Luz te mogen vastleggen.

Mijn stijl is voornamelijk een reportage-stijl in combinatie met mooie spontane portretten. Dat wil zeggen dat ik zo weinig mogelijk ga tussenkomen – het is immers jullie dag – en de dag ga fotograferen zoals deze zich afspeelt! Ik ga op zoek naar de bijzondere momenten en details die jullie huwelijksdag speciaal maken. Ik ga jullie ook niet vragen om te veel te poseren voor jullie koppelfoto’s, maar ga jullie gewoon jullie zelf laten zijn. Rustig en spontaan.
Als jullie bij het zien van de foto’s de sfeer en de emoties terug herbeleven, dan vind ik mijn werk geslaagd!

Een aantal van mijn favoriete huwelijksreportages kunnen jullie vinden in mijn portfolio of op mijn blog.

De meeste koppels “poseren” niet graag of “poseren” vaak voor de eerste keer, dus dat is niet zo erg. Ik ga jullie ook niet teveel laten poseren, eerder ga ik jullie een paar tips geven om een mooiere setting te creëren maar vooral jullie jezelf laten zijn. Jullie kunnen de koppelshoot dan ook eerder zien als een rustpunt in jullie dag, of kunnen er juist voor kiezen om iets leuks, grappigs, actiefs te doen….dat alles in een mooie omgeving!

[De koppelshoot is trouwens geen verplichting, sommige koppels kiezen ervoor om de koppelshoot bewust beperkt te houden (of niet te houden) en zien mijn reportage als de documentaire van hun dag zoals die zich afspeelt.]

Voorzie ongeveer toch minimaal een uurtje voor de koppelshoot, de reistijd niet meegerekend. Indien jullie graag verschillende locaties willen doen, voorzien jullie uiteraard best wat meer tijd. Ook kunnen jullie doorheen de dag hier en daar een klein fotomoment voorzien, en zodoende er eerder een rustpunt van maken i.p.v. een “formele shoot”.

Waarschijnlijk willen jullie voornamelijk een locatie die voor jullie persoonlijk emotionele waarde heeft en bij jullie past.

Het kan te maken hebben met waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie als kind opgroeiden, met jullie hobbies, of jullie bijvoorbeeld fan zijn van moderne gebouwen ….  Een tip voor de bruid: hou er misschien rekening mee dat je met huwelijksschoenen niet overal kan komen – tenzij jullie aangepast schoeisel voorzien (wat heel leuk voor de foto kan zijn, bijvoorbeeld rubberen laarzen). Indien mogelijk, is het ook zo dat het mooiste licht om te fotograferen er is vanaf 2u voor zonsondergang.

Uiteraard zorg ik ervoor dat ik alle leden van de familie gefotografeerd heb op jullie huwelijksdag. Als jullie groepsfoto’s wensen, is het best dat te voorzien in jullie dagplanning. Reken ongeveer op een half uurtje afhankelijk van de combinaties. Jullie kunnen trouwens ook een attribuut of zo voorzien om naast de formele groepsportretten ook wat funny foto’s te nemen.

Ik apprecieer het zeker als er iets te eten wordt voorzien voor mij. Overdag een broodje en een drankje en ’s avonds een kleine maaltijd zou leuk zijn. Fotograferen gaat nu eenmaal beter met de nodige energie!

Mocht ik toch ziek worden, kan ik terugvallen op mijn network van collega-fotografen. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat ze ook vrij zijn, maar ik doe mijn uiterste best om jullie verder te helpen.

Hopelijk schijnt uiteraard de zon, maar ook als het regent kunnen er heel leuke foto’s genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan reflecties in de regen. Best is in elk geval een mogelijke binnenlocatie te voorzien voor de koppelshoot voor het geval dat, denk maar aan een leuke winkel of een plantencentrum….(in elk geval iets met veel glas voor lichtinval) En uiteraard toffe paraplu’s om droog te blijven…

Ik werk met professioneel Canon materiaal en heb de nodige back-up uitrusting mocht er iets misgaan. Ik hou van lichtgevoelige lenzen omdat ik probeer zo weinig mogelijk flash te gebruiken. Enkel voor recepties maak ik gebruik van bijkomend flash licht om de vaak donkere zaal wat op te lichten.